Makaron - włoska dusza kuchnii...


Makaron – produkt żywnościowy wytwarzany na bazie mąki, wody i niekiedy jaj (mówimy wtedy o makaronie jajecznym) oraz innych składników, o szerokiej gamie kształtów i zastosowań.





Rodzaje makaronów:
Anelli
Agnolotti
Bavette, Bavettine
Bigoli
Cannelloni
Conchiglioni
Eliche
Farfalle, Farfalline, Farfalloni
Fusilli
Gemelli
Gnocchi, Gnocchetti
Lasagne, Lasagnette
Linguine
Penne, Penne Rigate
Pizzoccheri
Ravioli
Rotelle, Ruote
Spaghetti, Spaghettini, Spaghettoni
Spighe
Tagliatelle
Tortellini
San domino

Ravioli

Ravioli – potrawa kuchni włoskiej. Są to nieduże pierożki. Nadziewa się je zazwyczaj serem ricotta, mięsem lub warzywami - najczęściej szpinakiem.

Provincia_de_Tuy Mammillaria_hahniana Marmosas_gráciles Malus_domestica_var._hupehensis Metro_Manila Queso_en_grano Marco_de_brix Marcial_Rubio Maximiano_Márquez_Orozco Mastophora Marita_Ballesteros Major_Jones Masa_del_cacao Goleta Microsoft_PowerToys Gottfried-Schaffer-Str Problema_de_jerarquía Manilkara_jaimiqui Gomina Pulgarcita_(pelicula_de_1993) Pultrusion Rafael_Angel_Jorge_Julián_Barrett_y_Alvarez_de_Toledo Punto_de_inflamación Pseudomalaquita Lobbies Raión_de_Pávlovskaya_(Krasnodar) Micropoecilia Local_9 Línea_del_Bözberg Ptenodracon Masa_madre Rede_integrada_de_transporte Marqueteria Rafael_Destorrents Mielero Maratón_de_Boston Los_puentes_de_Toko_Ri Regionalismo_(arquitectura) Propiedades_de_las_operaciones_binarias Miguel_Ángel_Revilla_Roiz Purépechas Lupo_di_Francesco Magic_Juanpere Mapa_Topográfico_Nacional_(Espana) Lyonización MANOVA Premios_Ondas_1954 Rana_arbórea_de_vientre_amarillo Quebracho_Lopez Pretreothamnus Los_troyanos Grande_Ecole Microsoft_Office_Visio Real_Compania_Guipuzcoana_de_Caracas Pâte_Lorrain

html map