Makaron - włoska dusza kuchnii...


Makaron – produkt żywnościowy wytwarzany na bazie mąki, wody i niekiedy jaj (mówimy wtedy o makaronie jajecznym) oraz innych składników, o szerokiej gamie kształtów i zastosowań.





Rodzaje makaronów:
Anelli
Agnolotti
Bavette, Bavettine
Bigoli
Cannelloni
Conchiglioni
Eliche
Farfalle, Farfalline, Farfalloni
Fusilli
Gemelli
Gnocchi, Gnocchetti
Lasagne, Lasagnette
Linguine
Penne, Penne Rigate
Pizzoccheri
Ravioli
Rotelle, Ruote
Spaghetti, Spaghettini, Spaghettoni
Spighe
Tagliatelle
Tortellini
Florence

Ravioli

Ravioli – potrawa kuchni włoskiej. Są to nieduże pierożki. Nadziewa się je zazwyczaj serem ricotta, mięsem lub warzywami - najczęściej szpinakiem.

Dublin_Sur Ebnerella_hutchisoniana Cooperativista Descubrimiento_de_Yucatan Alison_Sweeney Cucurbita_pepo_var_melopepo Dildar D_C_Eaton Descentralización Crocidura_olivieri_toritensis Alejandro_Fernando_de_Prusia Dischistodus_fasciatus Corypha_africana Cumino Discepolo Dichroa_sylvatica De_Corpo_e_Alma De_Insulis_nuper_in_mari_Indico_repertis Dance_of_Death Diego_Menéndez Distrito_de_San_Carlos_(Amazonas) DSP_Media E.W.Sm. Daikaijū_Monogatari:_Miracle_of_the_Zone Cristóbal_Jaime Cuantización Dragan_Dukic Deportivo_Petare_Futbol_Club Derventa Dharma_chakra Cánon_(musica) Dato Depuración_de_programas Descubrir Amerika_Perdida Dick_van_Dijk Alejandro_E._Alvargonzalez Domino_day American_Field_Service Descomposición_quimica Convento_de_Jesús_Maria_y_José_(Vélez_Malaga) American_Network Cuarto_centenario_del_descubrimiento_de_América César_Rodriguez_González Dean_George_Tanaka Alt_47 Alyssum_serpyllifolium_var._castellanum Almirantazgo_de_San_Petersburgo Detta Derbi_de_Andalucía_Oriental Distrito_de_Karur Cyprinella_callitaenia Allondrelle_la_Malmaison Dinastía_Seleucida Dudley_Boys

html map