Makaron - włoska dusza kuchnii...


Makaron – produkt żywnościowy wytwarzany na bazie mąki, wody i niekiedy jaj (mówimy wtedy o makaronie jajecznym) oraz innych składników, o szerokiej gamie kształtów i zastosowań.





Rodzaje makaronów:
Anelli
Agnolotti
Bavette, Bavettine
Bigoli
Cannelloni
Conchiglioni
Eliche
Farfalle, Farfalline, Farfalloni
Fusilli
Gemelli
Gnocchi, Gnocchetti
Lasagne, Lasagnette
Linguine
Penne, Penne Rigate
Pizzoccheri
Ravioli
Rotelle, Ruote
Spaghetti, Spaghettini, Spaghettoni
Spighe
Tagliatelle
Tortellini
Florence

Ravioli

Ravioli – potrawa kuchni włoskiej. Są to nieduże pierożki. Nadziewa się je zazwyczaj serem ricotta, mięsem lub warzywami - najczęściej szpinakiem.

Reserva_Paisajistica_Nor_Yauyos_Cochas Fuad_II VTB_United_League Ritual_de_purificación Rompiente Gerhard_Barkhorn Río_San_Pedro_de_Inacaliri Rio_Oum_Er-Rbia Unleashed_(álbum_de_Heidi_Montag) Rob Ued_Edahab_Laguira General_Electric_CJ-610 Iglesia_de_San_Salvador_de_Palat_del_Rey_(Leon) Municipio_de_Healing_Springs_(Arkansas) Ricker Romita_(municipio) Unificación_Italiana Inaki_Cerrajería Tácticas_en_tiempo_real Garmin-Barracuda Tódor_Karman García_Nuñez Trofeo_Invicto_Don_Balón Revolución_de_1944_en_Guatemala Fuga_de_la_prision_de_akko Rochdale Il-102 Galería_Tate Richart_Baez Galliera Germinal_Revista_de_Estudios_Libertarios Robert_Michels Río_Sias Relieve_de_Colombia UADE Roberty Giacomo_Carissimi Tubos_de_onda_progresiva Túnel_de_Arufe S_a.r.a. VTR_Globalcom_S_A. Gerlo Genam Ricardo_Triviño Fresnay_en_Retz Iglesia_Parroquial_de_la_Purisima_Concepcion UAC_MS-21 Inigo_Onaz_de_Loyola Fraxinus_mandshurica Gentleman U_16 Iglesia_de_la_Asunción_(Pinilla_de_Jadraque) Ringtone Gastronomia_de_la_provincia_de_Zamora Inoculación

html map