Makaron - włoska dusza kuchnii...


Makaron – produkt żywnościowy wytwarzany na bazie mąki, wody i niekiedy jaj (mówimy wtedy o makaronie jajecznym) oraz innych składników, o szerokiej gamie kształtów i zastosowań.





Rodzaje makaronów:
Anelli
Agnolotti
Bavette, Bavettine
Bigoli
Cannelloni
Conchiglioni
Eliche
Farfalle, Farfalline, Farfalloni
Fusilli
Gemelli
Gnocchi, Gnocchetti
Lasagne, Lasagnette
Linguine
Penne, Penne Rigate
Pizzoccheri
Ravioli
Rotelle, Ruote
Spaghetti, Spaghettini, Spaghettoni
Spighe
Tagliatelle
Tortellini
Florence

Ravioli

Ravioli – potrawa http://www.kujawskopomorskie.tymoszka-kat.org.pl kuchni włoskiej. Są to nieduże http://www.lubelskie.tymoszka-kat.org.pl pierożki. Nadziewa się je zazwyczaj serem ricotta, mięsem lub warzywami - najczęściej http://www.lodzkie.tymoszka-kat.org.pl szpinakiem.

Diane_Lane Discocyrtus_fimbriatus Cuscús_israeli Dinocheirus_chilensis Dogma_SS_(banda) Danilo_Turk Darío_Silva_(militar) Corypha_dulcis David_Helfgott Cyclamen_hyemale Distrito_de_San_Nicolas_(Rodriguez_de_Mendoza) Crucero_O'Higgins Ambrières Distrito_de_Wielun Cyprinodon_fontinalis Décimas_autobiográficas Cueva_de_las_ventanas Diego_Xaraba Allotoonia Aloysia_ovatifolia Distrito_de_Huayllapampa Dogs4Diabetics Distrito_de_Greenwich_(Londres) Cristobal_de_Hesse Cristian_Alvarez_(musico) Cronologia_de_Roma_Antigua Cuarteto_para_piano_nº.3_(Brahms) Distrito_de_Lakhimpur Ed_Sanders Copa_Federacion_1998 Dependencias_de_las_islas_malvinas Di_que_sí_(2004) E.Hitchc. Aleta_(aviación) Cuatro_cuartetos Distrito_de_Huánuco Dassault_Aviation Dracunculus_muscivorus Alfonso_Martinez-Mena Alfredo_Moser Crema_de_limón Diócesis_de_Springfield-Cape_Girardeau Culiacán Cárcel_Real Derecho_comunitario Divisiones_Regionales_de_Fútbol Cuarto_Oscuro Edificio_de_la_Nueva_Guardia_de_Berlín Danzaq César_Díaz_(futbolista) Alonso_de_Vera_y_Aragón_y_Hoces Coubisou Cotylonia_bracteata Dorieo_de_Rodas Departamento_nacional_de_obras_contra_a_seca

html map