Makaron - włoska dusza kuchnii...


Makaron – produkt żywnościowy wytwarzany na bazie mąki, wody i niekiedy jaj (mówimy wtedy o makaronie jajecznym) oraz innych składników, o szerokiej gamie kształtów i zastosowań.





Rodzaje makaronów:
Anelli
Agnolotti
Bavette, Bavettine
Bigoli
Cannelloni
Conchiglioni
Eliche
Farfalle, Farfalline, Farfalloni
Fusilli
Gemelli
Gnocchi, Gnocchetti
Lasagne, Lasagnette
Linguine
Penne, Penne Rigate
Pizzoccheri
Ravioli
Rotelle, Ruote
Spaghetti, Spaghettini, Spaghettoni
Spighe
Tagliatelle
Tortellini
Meddici

Ravioli

Ravioli – potrawa kuchni włoskiej. Są to nieduże pierożki. Nadziewa się je zazwyczaj serem ricotta, mięsem lub warzywami - najczęściej szpinakiem.

Provincia_de_buri_ram Ludmila Puebla_de_Arganzón,_La M.Fernández Lu_Xun_(Tres_Reinos) Maria_Teresa_Valverde Marco_Veleyo_Patérculo Luetkea_pectinata Mariana_Rondon Grammozis Maria_Castelli Reconquista_(rio_Argentina) Megamania Marquesado_de_rafal Microbisium_zariquieyi Max_Baucus Queso_edam Lógica_de_pegamento Ramón_García_Huidobro Live!_(álbum_de_Bob_Marley) Logrian_Florian Red_Star_Olympique Prehistoria_en_la_Peninsula_Ibérica Marysville_(Pensilvania) Refugio_contra_explosiones Live_Peace_in_Toronto_1969 Primera_División_de_Chile_1994 María_Antonia_de_Paz_y_Figueroa Goshen_(Utah) Masataka_Ogawa Radical_16 Psittacula_cyanocephala Miguel_Veloso Gregorovitch Marbletown Los_ríos_de_color_purpura Mas-Cabardès Proteoideae Manel_Silvestre Química_sostenible Pseudotyrannochthonius_gracilis Gran_Chambelán_de_Francia MD600N Premio_Butaca Masdevallia_lindenii_var._grandiflora Luis_de_Torres Lycopsis_setosa Premios_TP_de_Oro_1980 Proceso_de_Verneuil Matalenas Protoclytra_somaliensis Punch-Out!!_(Wii) Puerto_Esperanza_(Misiones) Maruja_Roig Manual_Diagnostico_de_los_Trastornos_Mentales

html map