Makaron - włoska dusza kuchnii...


Makaron – produkt żywnościowy wytwarzany na bazie mąki, wody i niekiedy jaj (mówimy wtedy o makaronie jajecznym) oraz innych składników, o szerokiej gamie kształtów i zastosowań.





Rodzaje makaronów:
Anelli
Agnolotti
Bavette, Bavettine
Bigoli
Cannelloni
Conchiglioni
Eliche
Farfalle, Farfalline, Farfalloni
Fusilli
Gemelli
Gnocchi, Gnocchetti
Lasagne, Lasagnette
Linguine
Penne, Penne Rigate
Pizzoccheri
Ravioli
Rotelle, Ruote
Spaghetti, Spaghettini, Spaghettoni
Spighe
Tagliatelle
Tortellini
San domino

Ravioli

Ravioli – potrawa kuchni włoskiej. Są to nieduże pierożki. Nadziewa się je zazwyczaj serem ricotta, mięsem lub warzywami - najczęściej szpinakiem.

Clifden Constitucion_(ciudad_Chile) Zambo_(raza) Abu_Hamid_al-Gharnati Communication_(U2) Vibrato Chessmetrics Akritai Chet_Aubuchon Abdeslam_Baraka Cinéma_Pur Cinturón_bilingüe Cloroformo Clase_Fletcher Vida_salvaje Veysonnaz Vecinos_Por_Zizur Vladimir_Zhirinovski Valentin_González_(el_Campesino) Clasico_Tapatio Conmemoracion_de_los_fieles_difuntos Condado_de_Mississippi Cirò Abies_himalayensis Conexión Coleccion_Frick Club_Atletico_de_Ceuta Accidente_Binter_Mediterráneo Alberto_duque_de_Baviera Yacimiento_de_Las_Merchanas Virreinato_de_la_Plata Abeja_Angelita Xardin_Botánico_e_Carballeira_de_Caldas_de_Rei Ad_Reinhardt Cojuelo Vriesea_regina Agialida_barteri Adrián_José_Hernández_Acosta Clase_Aresa_PVC_160 Welsh_rabbit Concierto_Tributo_a_Ahmet_Ertegun Adolfo_de_hannover Confield Chung_Li_Ch'uan Woolsey_(Georgia) Velky_kyr Claudio_Elías Yaropolk Waleed_al_Shehri Clifford_Charles_Townsend Vicente_Alberto_Masferrer_Mónico Vorontsovka Ciencia_y_tecnología_en_el_Siglo_de_Oro_español Coccothraustes Aireacion_(climatización)

html map