Makaron - włoska dusza kuchnii...


Makaron – produkt żywnościowy wytwarzany na bazie mąki, wody i niekiedy jaj (mówimy wtedy o makaronie jajecznym) oraz innych składników, o szerokiej gamie kształtów i zastosowań.





Rodzaje makaronów:
Anelli
Agnolotti
Bavette, Bavettine
Bigoli
Cannelloni
Conchiglioni
Eliche
Farfalle, Farfalline, Farfalloni
Fusilli
Gemelli
Gnocchi, Gnocchetti
Lasagne, Lasagnette
Linguine
Penne, Penne Rigate
Pizzoccheri
Ravioli
Rotelle, Ruote
Spaghetti, Spaghettini, Spaghettoni
Spighe
Tagliatelle
Tortellini
Pasta

Ravioli

Ravioli – potrawa kuchni włoskiej. Są to nieduże pierożki. Nadziewa się je zazwyczaj serem ricotta, mięsem lub warzywami - najczęściej szpinakiem.

Mark_Copani Raúl_Garate_Legleú Put_It_There Masias_de_Voltrega Raúl_Olivo Ramsay_Crooks Lussac-les-Églises Provincia_de_Ifni Los_Alares Mantidactylus_ulcerosus Luis_Undurraga_Garcia_Huidobro Mackenziea Raión_de_Sarny Región_económica_del_Centro-Chernozem Primera_División_de_Espana_1928_29 Michel_Morendais Gobio_lozanoi Rally_México Margaret's_Museum Rafáh Proteccion_radiológica Region_de_Zilina Provincia_de_Potenza Miguel_Torrecilla Páramo_del_Farol Marshall_Manesh María_Jose_(telenovela) Manuel_Olaizola_Urbieta Marciano_(Musica) Margarita_de_Hungría Greco_Andrades Publio_Acilio_Aciano Presupuesto_de_egresos_de_la_federación Rafael_Humberto_Moreno_Durán Manjacaze Government_of_singapore_investment_corporation Lycopersicun_esculentum Puerto_de_la_Magdalena_(Leon) Psicología_médica Manuel_Gallardo Masters_de_Canadá_2008 Reboceros_de_la_piedad Rabi'_al-Awwal Profesor_Birch Presa_de_Kuibishev Mictecacíhuatl Preservacion_digital Presentes Rabi'_al-Awwal Lopare Micrófono_supercardioide Golondrina_de_manglar María_Carolina_Moises Procordado Milan_(Míchigan)

html map