Makaron - włoska dusza kuchnii...


Makaron – produkt żywnościowy wytwarzany na bazie mąki, wody i niekiedy jaj (mówimy wtedy o makaronie jajecznym) oraz innych składników, o szerokiej gamie kształtów i zastosowań.





Rodzaje makaronów:
Anelli
Agnolotti
Bavette, Bavettine
Bigoli
Cannelloni
Conchiglioni
Eliche
Farfalle, Farfalline, Farfalloni
Fusilli
Gemelli
Gnocchi, Gnocchetti
Lasagne, Lasagnette
Linguine
Penne, Penne Rigate
Pizzoccheri
Ravioli
Rotelle, Ruote
Spaghetti, Spaghettini, Spaghettoni
Spighe
Tagliatelle
Tortellini
Florence

Ravioli

Ravioli – potrawa kuchni włoskiej. Są to nieduże pierożki. Nadziewa się je zazwyczaj serem ricotta, mięsem lub warzywami - najczęściej szpinakiem.

Magical_Girl Gregorio_de_Luca Live_in_Chicago_12.19.98_at_the_United_Center Mijáilovskoye Marsel_Ilhan Macchi_C.200 Luis_Milla Regional_Preferente_de_Asturias_2007/08 Recaredo Menetréols-sous-Vatan Puente_de_Castro-Gonzalo Gran_Premio_de_Italia_de_2002 Primm_(Nevada) Prichard_(Virginia_Occidental) Purav_Raja Martín_Alejandro_Fúriga Margarita_Agullo Manuel_Gustavo_Chacon Línea_N6_(TUC_Pamplona) Línea_74_de_TMB Microrregiao_do_Baixo_Parnaíba_Maranhense Mayos Maximo_Mujica_Echaurren Pound_Ridge_(Nueva_York) Metodo_de_Hartree_Fock Mariano_Pérez_Cuenca Mericourt-l'Abbe Goin'_In Mazda_3 Reacción_Diels-Alder Marc_Aurel_Stein Los_Querquenes Marcinkowo Martin_Leandro_Castrogiovanni Los_100 Puerta_de_San_Juan_(Bermeo) Graham_D._Rowles Mance_Rayder Luthier Rehabilitación_Psicofuncional Luperodes_flavipennis Región_Delta_del_Rio_Rojo_(Vietnam) Marie_Luv Rakvere Llusa Maipu_(partido) Primera_División_de_España_1928_29 Masacre_de_Acosta_Ñu Raión_de_Illintsi Ramón_Gil_Roldán_y_Martín Graf_Zeppelin_(portaaviones) Quitrique_avispero Pseudophilautus Melissa_officinalis_subvar._altissima Mentha_elongata

html map